Nipid

Kaval nipp: kuidas grillida nii, et vorstid ja liha jääks mahlane

Allikas: Nipiraamat 04.08.2017, 14:43

See lihtne võte tagab suus sulava tulemuse. 

Mõnikord juhtub, et šašlõkk või grillvorstid kuivavad küpsedes liiga ära. Nii uskumatu kui see ka ei tundu, aitab hädast välja üks purgitäis konservtomateid, mis võiks kapis igaks juhuks alati varuks olla.

Isegi kui lihakraam ei ole liiga kuiv, võib nippi mõnikord niisama vahelduseks proovida, sest halvemaks ei tee see suvist grillrooga kohe kindlasti.

Tee nii:

1. Grilli šašlõkk või näiteks lambasooles grillvorstid valmis.
2. Vala kaussi marineeritud tomatid või konservtomatid.

3. Kui kummutad kaussi kogu purgi sisu koos vedelikuga, suru tomatid kahvliga enne natuke rohkem katki, et tekiks ühtlane mass.

4. Kui liha või vorstid on liiga suured, tükelda need väiksemaks ja pane tomatimassi sisse seisma. Sega ja lase veidi tõmmata.
Mõne aja möödudes on lihakraam võtnud juurde hea maitse ning on suupäraselt mahlane.

(Foto: Matton Estonia)