Nipid

Kasuta köögis: 5 kavalust, mida kokasaated on õpetanud

Kelly Kipper 02.08.2017, 10:38

Kas ka sulle meeldib vaadata Jamie Oliveri kärmeid liigutusi köögis või jälgida hoopis "Meisterkoka" põnevaid toidulahinguid? Siin on 5 telest õpitud köögitõde, mis muudavad kokkamise lihtsamaks. 

Hoia tainas värskena

Kui valmistad õhukest tainast, mis peab enne kasutamist veidi seisma, siis kata see niiske rätikuga. Nõnda püsib tainas värske ja mahlane.

Lisa riisile sidrunit

Jamie Oliver armastab riisi (ja bulgurit) keetes lisada sellele veerand või pool värsket sidrunit - see lisab roale särtsu, eksootikat ja maitset. 

Kasuta kiirkeetjat

Kui soovid midagi potis keeta, ära pane vett pliidile podisema, vaid keeda see kiirkeetjas valmis - säästad aega!  

Pane nuga kõrvale

Till, sibul, murulauk ja teised ürdid saavad palju kiiremini hakitud, kui kasutad noa asemel kääre või rebid neid sõrmeotstega. 

Kasta küpsetuspaber vette

Kas küpsetuspaberi otsad kipuvad ahjuplaadil lendlema? Võta vajalik tükk küpsetuspaberit, käkerda see kokku, pane hetkeks vee alla ja vääna õrnalt välja. Säti paber plaadile - nõnda on seda palju lihtsam käsitleda.

(Foto: Matton Estonia)